2007-08-21

Fuck Svennis

Ja, jag var i London förra veckan och såg bland annat Manchester City. Nej det var inte för Svennis skull utan mest för att det var kul att se två matcher på två dagar till ett ganska bra pris. Jag har hållit på Manchester United sen jag var 10 och det tänker jag fortsätta med. Att två tredjedelar av Aftonbladets läsare anser att Svennis är en bättre tränare än Sir Alex visar bara på en förblindande lokalpatriotism eller en skrattretande okunskap om fotboll. Eller bäggedera. Sir Alex är världens genom tiderna mest framsångsrika klubbtränare. Inte nog med att han bröt Rangers och Celtics dominans i Skottland när han förde Aberdeen till ligaseger 1985. De senaste 21 åren har han förvandlat Man United från ett skakigt mittengäng till en av världens största klubbar. Eller vad sägs om 9 Premier League-titlar, 5 FA Cup-segrar, 1 CL-titel, 1 ligacupsegrar och TRE dubblar (varav en trippel 1999)? Detta med ett lag som under storhetstiden under 1990-talet hade en stomme bestående av egna produkter.

Och Svennis?

Svennis är bara en luftjuckande bondtölp från Torsby. Det blir naturligtvis ett "folk är idioter"-pris av öppet mål-karaktär till Aftonbladets läsare.


Förresten; idag var jag på möte med Jenny Lindahl-Persson om att bygga Vänsterpartiets varumärke. Bland annat tyckte hon att det var viktigt att argumentera snällare. Har ni inte märkt det redan så tål det att påpekas; I will still be kicking ass and taking names.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Var inte IFK Göteborg, Benfica, Roma, Sampdoria och Lazio skakiga mittengäng innan Svin-Göran kom dit?

Engelska landslaget kommer alltid vara ett skakigt mittengäng, med Svennis eller utan.

Vinner M City nästa match också kommer han bli adlad av drottningen till hertigen av Torsby.

Svensational

Christian Schremser sa...

I Göteborg gjorde Svennis ett bra jobb. I övrigt: Benfica är portugisiska ligans dominanter (med 31 titlar de senaste 70 åren), Roma var ett topplag när Svenis tog över, Fiorentina var ett mittengäng och fortsatte vara det under Svennis, Sampdoria ett lag på dekis (något som fortsatte under Mr.Burns) och Lazio var på gång redan innan Svennis kom dit.

Missförstå mig rätt; Svennis är ju den mest meriterade svenske klubbtränaren någonsin och är en bra tränare. Men att jämföra honom med Sir Alex är som att jämföra Björn&Benny med Brian Wilson.