2008-06-24

Vad jag gör när det inte är EM-spel.

Såhär på EM:s första spelfria dag har naturligtvis uppmärksammats av Aftonbladet. Bland annat har Aftonbladet Kvinna en krönika av ”fotbollsfrun” Malin Wolin (hon är tydligen sambo med Joachim Lantz i Kalmar FF). Krönikan är så där lagom höhöhö-rolig med könsroller som hämtade ur vilken 50-talskomedi (eller, sorgligt nog, vilken 2000-talsreklamfilm) som helst. Dumma spån till kvinnor som inte kan ”någonting” om fotboll och inte begriper detta ”spring hit och dit i nittio minuter”. Du glömde visst fråga varför de inte kan få en egen boll. Med denna korkade kvinna bor en likaledes indolent man som somnar under matchen och vaknar med ett ryck när kvinnan skadeglatt ropar ”MÅÅÅL!”. Hahahahahaha, Ännu roligare blir det när lanthandlaren dyker upp i kvinnokläder, tätt foljd av landsfiskalen som…nej detta var visst en Åsa-Nisse-film. Filmer som präglas av samma fräschör och könsroller som Malin Wollins lustifikation. Att denna smörja publiceras i Aftonbladet Kvinna förstärker bara bilden av en satsning som från början var ett försök att skapa något slags allmänfeministisk avdelning men som så mycket annat på Aftonbladet reducerats till ett populistiskt avkok av gå-ner-i-vikt-artiklar, artiklar om hur du håller dig snygg efter 40, artiklar om Hollywoodskådespelerskor och sen en och annan samvetsartikel om bröstcancer.

Nej, nu får EM starta igen så jag slipper slösa bort mina kvällar med att läsa sådan här skit. Go Die Meinschaft!


EDIT: Skammens rodnad pryder mina vinterbleka (för någon sommar är det FÖR HELVETE INTE VÄRT ATT KALLA SKITEN). "Die MANNschaft ska det naturligtvis vara. Min tysklärare roterar i graven.

2 kommentarer:

Mange sa...

Om man googlar "Die Meinschaft" hamnar din sida först...

Det blir nog så att Tyskland vinner. Någon sade nåt i stil med "Ett EM är fyllt av spännande matcher...och så vinner Tyskland"

Christian Schremser sa...

Det var den gamle skyttekungen Gary Lineker som sade: "Football is a simple game; 22 men chase a ball for 90 minutes and at the end, the Germans win".

Angående die "meinschaft"..tja se min edit.